„Řádově tuto nabídku využívají desítky až stovky lidí denně, nejvíce jich dorazilo o víkendu,“ uvedla zoo v tiskové zprávě.

Nově zoo v Praze připravila Dny pro ukrajinské rodiny s dětmi, jejichž celý program bude tlumočený do ukrajinštiny. Lidé se mohou těšit například na komentovaná krmení, cvičení lachtanů nebo zábavný program v expozici Rezervace Bororo. Akce se bude konat poprvé ve čtvrtek a poté v dalších termínech v březnu.

Trojská zoo vypsala spolu s Unií českých a slovenských zoologických zahrad sbírku na podporu ukrajinských zoo. Lidé mohou na sbírku s názvem „Pomáháme jim přežít“ přispívat libovolnými částkami.

Na podporu chovatelských zařízení na Ukrajině poputuje i výtěžek z benefičních prohlídek vybraných expozic s chovateli. Zájemci se budou moci podívat například do expozic Darwinův kráter, Rákosův pavilon nebo Údolí slonů. Prohlídky, z nichž první se uskuteční v pátek, budou trvat asi hodinu a jedné prohlídky se bude účastnit maximálně deset lidí. Vstupenky stojí 1000 korun a jsou dostupné na webu zoo.

Zoologická zahrada v Troji se otevřela 28. září 1931. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze. Loni do ní přišlo bezmála 963 000 návštěvníků, zhruba o 110 000 víc než v roce 2020, kdy Česko prvním rokem čelilo epidemii koronaviru. Kvůli protiepidemickým opatřením byly i zoologické zahrady dlouhodobě zavřené, nebo měly omezenou kapacitu.

Video
Video se připravuje ...

Do Zoo Praha přicestoval ze zoologické zahrady v Hannoveru samec vombata obecného jménem Cooper. Návštěvníci ho budou moci vidět v Darwinově kráteru. Erlebnis-Zoo Hannover, Zoo Praha

Fotogalerie
52 fotografií