Převrácené auto, ze kterého stoupá hustý dým - takový pohled se naskytl policistu Alexandrovi, který se kolem čtvrté ráno vracel z Prahy domů. U nehody hned zastavil a běžel se podívat, co se stalo. „Když jsem přistoupil blíž, slyšel jsem pouze hlasitou hudbu, dovnitř nebylo vidět, protože byl aktivovaný boční airbag vozidla. Vrátil jsem se ke svému autu, vzal jsem oko na tažení vozidla a tím jsem rozbil okno ze strany řidiče,“ popsal dramatické chvíle policista.

Hned zavolal záchrannou službu a dal si ji na hlasitý odposlech, aby zdravotníky co nejlépe navedl na místo. Motor u havarovaného auta stále běžel a hrozilo, že začne hořet, policista proto nejprve vyndal klíčky ze zapalování. „Na místě řidiče seděla žena, vytáhl jsem ji do bezpečného prostoru,“ popsal.

Zmatená žena neustále opakovala, že je v autě ještě její kamarádka, policista se proto hned vrátil zpět. „Seděla na místě spolujezdce, byla připoutaná, nebyla při vědomí, měla lapavý dech a krvácela z hlavy. Poté, co jsem ji odpoutal a odtáhl do bezpečného prostoru, jsem jí začal poskytovat první pomoc,“ popsal policista. Mezitím už na místo přijeli hasiči, a tak na záchranu nebyl sám - žádný jiný řidič totiž u nehody nezastavil. „Nasadili jsme ženě krční límec a potom přijela záchranná služba, která si ženu převzala do své péče,“ dodal policista. 

Video
Video se připravuje ...

Policista zachránil dvě ženy z převráceného auta. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie