Ve středu zhruba v půl třetí se doprava na Rašínově nábřeží musela z minuty na minutu zastavit. Na vině není žádná porucha či nehoda, nýbrž pád muže z hradeb Vyšehradu. Aby se za ním do svahu mohli vypravit hasiči a záchranáři, museli svými vozidly na čas zatarasit vozovku i tramvajové koleje.

Muž se pravděpodobně pokusil spáchat sebevraždu skokem z hradeb Vyšehradu. Je naštěstí naživu a při vědomí,” sdělil mluvčí Policie ČR Richard Hrdina. „Aktuálně probíhají záchranné a vyprošťovací práce.” Ty probíhají pod taktovkou pražských hasičů a záchranářů.

„Došlo k pádu osoby z Vyšehradských hradeb. Na místě zasahuje rychlá zdravotnická pomoc, rychlá lékařská pomoc a inspektor. Muž cca 50let je při vědomí a při probíhající péči řešíme složitý transport z velmi nepřístupného terénu,” sdělila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Řekněte si o pomoc

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Muž spadl z hradeb Vyšehradu. (29. 12. 2021) David Malík

Fotogalerie
29 fotografií