Policisté v posledních dnech hlídají dodržování protiepidemických opatření, mimo jiné i konzumaci alkoholu na veřejnosti nebo zkrácenou otevírací dobu restaurací a barů. Během páteční noci policisté odhalili desítky porušení, kdy i po desáté večerní v podnicích seděli lidé a zvesela konzumovali.

„Policisté z pořádkové policie na území hlavního města Prahy zkontrolovali desítky provozoven stravovacích služeb. Policisté za páteční večer zjistili v některých z nich porušení současně platných vládních nařízení. Většina těchto porušení byla oznámena na příslušný správní orgán, nebo byla vyřešena na místě v příkazním řízení. Kontroly budou probíhat i v následujících dnech na celém území hlavního města Prahy a provádí je policisté běžném výkonu služby,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová

Smůlu tak měli například hosté v baru Galerka v Bělehradské ulici. „V zařízení bylo ztotožněno 6 osob, porušení budou oznámena na magistrát, do kompetence policie toto nespadá,“ dodala Siřišťová.

A zatímco část hostů je ráda, že se opatření hlídají, jiní považují nařízení za zbytečné. „Když už jsou nějaká opatření vyhlášena, jsem rád, že to někdo kontroluje. My jsme to tedy dnes porušili, ale neúmyslně, trochu jsme se zapomněli,“ řekli dva muži, které policie „nachytala“ po zavíračce. „Mně to přijde teda blbost, covid se šíří úplně stejně, nehledě na to, jestli je osm večer nebo jedenáct. Je to jen buzerace,“ postěžoval si jiný. Policejní kontroly budou podle Siřišťové pokračovat i následující týden.

Fotogalerie
17 fotografií