Nový volnočasový areál je určený zvláště pro kolečkové sporty. Sportoviště tak budou moci využívat zvláště jezdci na skateboardu a lidé na koloběžkách. Skatepark vzniká na ploše 2453 metrů čtverečních podle projektu z roku 2020 od architektonického studia U/U Studio. Areál má podle projektantů sloužit i k odpočinku, takže kromě prvků jako pumptrack nebo stůl na stolní tenis budou v prostorách nového sportoviště rovněž venkovní grily se stolky na piknik, dřevěná pódia a vodovodní pítko. Skatepark by podle architektonického návrhu měly doplnit i sochy od Čestmíra Sušky.

Zdražování

Radnice při vypsání veřejné zakázky odhadlo cenu stavebních prací asi na 9,2 milionu korun bez DPH. Vítězná stavební firma měla práce podle smlouvy provést zhruba za 10,6 milionu korun. Podle smluvního dodatku z konce listopadu se cena navýšila o 1,25 milionu korun bez DPH. Důvodem navýšení ceny stavby podle dokumentu je zdražení stavebních materiálů, k němuž došlo během realizace nového sportoviště.

Nové sportoviště pro skateboardisty vzniklo letos v podchodech pod Hlávkovým mostem v Praze 7. Na podobě skateparku se rovněž podíleli architekti z U/U studia. Volnočasový areál je možné využívat celoročně a zdarma. Pumptrack je od letošního jara i ve volnočasovém areálu vedle základní a střední školy Kupeckého v pražských Hájích. Volnočasový areál v Praze 11 se podle radního Prahy 11 Jana Stárka (TOP 09) bude dále rozšiřovat.

Městská část Praha - Řeporyje je na jihozápadě Prahy a skládá se z katastrálního území Řeporyje a Zadní Kopanina a části Stodůlek a Třebonic. Městská část má rozlohu téměř 1000 hektarů. V Řeporyjích má trvalé bydliště asi 4000 lidí. Městskou Zastupitelstvo Řeporyjí má 11 členů. Koalici tu tvoří ODS se Zelenými a Piráty a ANO, starostou je Pavel Novotný (ODS) V opozici je Sdružení nezávislých kandidátů a KDU-ČSL.

Video
Video se připravuje ...

Jak se vidí Novotný: Rychlošípák, kometa z Řeporyjí a zdatný marketér. Kam zamíří po rozchodu s ODS? 22.03.2021 Markéta Volfová, Lukáš Červený