Otřesný zážitek si matka se synem ponesou celý život. Rodina se nyní kvůli následkům napadení ocitla v těžké životní situaci. Mamince, která žije se svým otcem a třemi dětmi, se rozhodla pomoci městská část. Ta založila finanční sbírku pro pomoc napadené rodině.

„Účelem sbírky je finanční výpomoc rodině zejména s náklady na léčení, rekonvalescenci a rehabilitaci a překonávání posttraumatického zážitku, s náklady na výpomoc při běžných činnostech každodenního života, které trvalé zdravotní následky značně omezují,“ píše se na webu městské části Dolní Chabry. 

Hororová noc

K ohavnému činu došlo 28. dubna v Dolních Chabrech v Ploskovické ulici. Matka se synem byli pobodáni v jednom z domů, podle informací Blesku byl útočníkem chlapcův stejně starý kamarád, který v domě často přespával. 

Matka syna i svou šestiletou dceru bránila doslova vlastním tělem. Děti se podle informací CNN Prima News snažila zavřít do auta, do domu se pak vrátila pro mobilní telefon a skončila s vážným poraněním. Útočník ji nožem zasáhl do oka, do ramene a do ruky, pak utekl. Žena kvůli hlubokým ranám podstoupila několik operací, její poraněné oko se lékařům bohužel zachránit nepodařilo. 

Útočníka policisté našli nedlouho po činu v blízkosti domu. Kvůli jeho nízkému věku policisté případ odložili. Vězení se vyhne, specializovaný soud pro mládež mu však může uložit různé sankce. 

Video
Video se připravuje ...

Nezletilý chlapec pobodal v domě v Dolních Chabrech ženu a jejího syna Václav Burian

Fotogalerie
46 fotografií