Auta s majáky zaplnila v noci na středu Ploskovickou ulici v Dolních Chabrech. Podle informací Blesku tam měl někdo v domě pobodat ženu a jejího nezletilého syna! „Můžeme potvrdit, že krajští kriminalisté 1. oddělení od noci vyšetřují závažný násilný trestný čin,“ řekla Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová s tím, že případ nebudou policisté více komentovat.

Podezřelým je podle informací Blesku 14letý chlapec, který pak údajně z místa činu utekl. Policisté po něm pátrali i za pomoci vrtulníku s termovizí. Dorazili i psovodi. Okolí domu a přilehlé ulice včetně ďáblického lesa propátrávaly prvosledové hlídky v neprůstřelných helmách a s dlouhými zbraněmi. 

Na místo přijela pražská mordparta i se svým šéfem Alešem Strachem, technici ve speciálních oblecích zajišťovali stopy. Jak se chlapec do domu dostal, není zatím jasné. Obě oběti utrpěly vážná zranění. „Na místo vyrážely dvě záchranářské a dvě lékařské posádky i inspektor ke dvěma velmi vážně poraněným osobám a převezli je do nemocnice,“ řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Dítě v ohrožení?

Tentýž den policisté v souvislosti s trestným činem vyhlásili pátrání v režimu dítě v ohrožení po 14letém chlapci z Prahy. Zda a jak případně spolu oba případy souvisejí, policisté nekomentovali.

Pátrání bylo ukončeno po 11té hodině, kdy byl hoch nalezen poblíž místa, kde k útoku došlo. „V současné chvíli nebudeme k věci poskytovat další informace,” uvedla Siřišťová.Na místo vyrazila také pražská záchranka. „Záchranáři a lékaři pečují o zraněnou osobu, kterou povezeme do nemocnice,” sdělila pro Blesk.cz bez bližších podrobností mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová.

Video
Video se připravuje ...

Chlapec v Dolních Chabrech pobodal kamaráda a jeho mámu 

Fotogalerie
94 fotografií