„Obě městské společnosti jsou připraveny dodávat elektrickou energii i plyn, tudíž nikdo nemusí být v obavách z toho, že mu automaticky zítra skončí možnost odběru," uvedl radní Jan Chabr (TOP 09), který má na starosti městský majetek a firmy. Dodal, že není důvod k panice.

Společnost PRE na svém webu uvedla, že firma splní všechny závazky vyplývající ze stávajících smluv včetně cen elektřiny. „Zároveň jsme připraveni všem, kteří k nám chtějí přejít, zajistit aktuálně vhodnou nabídku elektřiny i plynu. Garantujeme jistotu, spolehlivost dodávky a férové jednání," uvedla společnost. Firma doporučila, aby si lidé ke sjednání smlouvy na kontaktní místo firmy přinesli vyúčtování spotřeby elektřiny s dosavadním dodavatelem.

Předseda představenstva Pražské plynárenské Martin Pacovský na twitteru uvedl, že firma je připravena. „Kapacity přepážek navýšeny, naše i externí call centra připravena, kolegové ve frontách budou podávat informace, káva, čaj a trpělivost. Jsme tady pro naše nové zákazníky. Nikdo se nemusí ničeho bát," napsal.

Pražská pobočka je zavřená

U zákaznického centra největšího uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku v Praze 1 se ve středu okolo 12. hodiny začali scházet zákazníci společnosti. Z místa ale odcházeli s nepořízenou. Firma Bohemia Energy své zákaznické centrum v pražském Paláci Archa uzavřela. Podle vzkazu umístěného u vchodu je centrum zavřené z technických důvodů. 

Někteří lidé se proto snažili z místa dovolat na zákaznické linky společností Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Podle osob na místě byly linky okolo poledne obsazené. Máme ukončit smlouvu a nemáme kde. Dluží nám spoustu peněz, ale firmu není kde kontaktovat," řekl jeden ze zákazníků Bohemia Energy.

Fotogalerie
12 fotografií