Jako již tradičně mohou zájemci 28. září navštívit v rámci dne otevřených dveří například ministerstvo práce a sociálních věcí, Úřad vlády či ministerstvo zdravotnictví. „Do 12 hodin si ministerstvo prohlédlo více než 250 návštěvníků. Prohlídky ale pokračují až do 16 hodin. Na místě se můžete nechat naočkovat, zkontrolovat si znaménka a nebo navštívit naší nutriční poradnu. Ale také mi můžete položit pár otázek u mě v pracovně,“ uvedl na Twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Den se však neobešel bez komplikací - před budovou ministerstva se při té příležitosti sešlo několik desítek lidí, kteří protestují proti zavádění proticovdiových opatření právě ministrem zdravotnictví a hlavní hygieničkou Pavlou Svrčinovou, která účast na dni otevřených dveří také avizovala. Účastníci demonstrace křičí vulgární hesla, sedali si na sedací vaky a skákací míče, které byly na místě nachystány pro návštěvníky dne otevřených dveří, pokusili se dostat také dostat přímo do budovy ministerstva. 

Na místo chvíli po poledni dorazil Vojtěchův předchůdce, ředitel vinohradské nemocnice Petr Arenberger. Když dav před budovou spatřil, zastavil se, demonstranti na něj hned začali pokřikovat. Exministra proto do budovy doprovodili policisté, kteří na místě dohlížejí.

„Policisté na akci dohlížejí, na místě jsou proto, aby případně zakročili v případě narušení veřejného pořádku při jakémkoliv jednání, které by bylo v rozporu se zákonem,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že zákrok zatím nebyl nutný. „Organizátor dne otevřených dveří má určité podmínky, které skupina osob, která se chtěla dostat do budovy ministerstva, nesplnila, proto jí organizátor přístup znemožnil,“ dodal mluvčí s tím, že k žádnému konfliktu nakonec nedošlo.

Video
Video se připravuje ...

Demonstrace před ministerstvem zdravotnictví. (28. září 2021) Blesk.cz

Fotogalerie
23 fotografií