„Jedná se o pozemek, který potřebujeme pro výstavbu Radlické radiály. Jedná se o menší pozemek, ale významný je tím, že jej již nyní chceme využít pro dočasné vybudování P+R parkoviště, protože se to nachází přímo u stanice metra B Nové Butovice," řekl Scheinherr.

Praha začne shánět potřebná razítka a dokumenty pro vybudování parkoviště. Jednat se bude o zpevněnou plochu s oplocením, která bude zrušena ve chvíli, kdy město začne se stavbou Radlické radiály. „Počítám, že do roka, dvou by mohlo být hotovo," řekl Scheinherr. Fungovat by podle něj P+R mohlo zhruba pět let od svého dokončení. Kdy začne stavba radiály, není v tuto chvíli jasné.

400 míst

Praha se dlouhodobě potýká s nedostatkem míst na parkovištích P+R. Nyní jej staví na Černém Mostě či v Hostivaři. Parkovací dům, ve kterém bude 400 míst a bude sloužit částečně jako P+R a částečně pro místní obyvatele, bude magistrát stavět také v Petžílkově ulici rovněž nedaleko stanice metra Nové Butovice. Pražští radní již vybrali dodavatele, který dům se 400 stáními postaví. Náklady jsou asi 292,75 milionu Kč.