ÚZSVM se tak nyní obrátí na stávajícího nájmece, který bude mít tři měsíce na koupi paláce za vyvolávací cenu. Pokud o palác neprojeví zájem, je ÚZSVM připraven vyhlásit další kolo elektronické aukce se stejnou minimální cenou jako v prvním kole aukce. Dům ze 30. let 20. století patří k největším funkcionalistickým stavbám v historickém jádru Prahy.

Dražba začala v úterý ráno, protože kauci 20 milionů korun složil nejméně jeden zájemce. Ten ale nakonce neučinil žádný příhoz. Minimální navýšení ceny bylo 200 000 korun.

ÚZSVM převzal komplex Paláce Broadway do svého majetku v roce 2016 od tehdejší státní Správy železniční a dopravní cesty (nyní Správa železnic). Objekt s obchody, divadlem, restauracemi a kancelářemi draží, protože o něj neprojevila zájem žádná státní instituce.

Dosud nejvyšší částku 790 milionů korun získal stát podle ÚZSVM z prodeje areálu na náměstí Republiky v Praze. Další z nejvyšších částek přinesla dražba pražského areálu U Půjčovny, který se po 100 příhozech prodal za 355,1 milionu Kč.

Historie paláce

Palác Broadway leží mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná. Tvoří jej tři propojené trakty, ve kterých jsou obchody, divadlo, restaurace a kanceláře. Celkem je podle dokumentů na webu ÚZSVM v objektu 5375 metrů čtverečních kancelářských ploch a přes 3000 metrů čtverečních obchodních ploch, včetně plochy využívané divadlem.

Komplex vznikl v letech 1936 až 1938 jako Palác Sevastopol, jehož autory byli architekti Bohumír Kozák a Antonín Černý. Budova nejprve sloužila pro potřeby italských spořitelen a v části komplexu se nacházely byty. V suterénu vzniklo v roce 1938 kino, jehož prostory teď využívá muzikálové Divadlo Broadway. Po roce 1980 byla budova upravena k administrativním účelům.

Fotogalerie
10 fotografií