Bezbariérových pošt bylo v minulosti v Praze jako máku, i když se situace postupně začíná zlepšovat, pořád to není zcela běžné, že by na všech pobočkách byl bezbariérový přístup. Proto nájezdová rampa na poště v Olšanské ulici byla hojně využívána nejen lidmi se sníženou mobilitou, ale také rodiči s kočárky.

Rampa se propadla

Jaké bylo však překvapení místních, když se ke konci května přímo uprostřed nájezdové plošiny objevila obří díra jak do pekla. „Tohle vypadá dost pitomě, že? A hlavně je to velká komplikace pro vozíčkáře. Jedná se o bezbariérový vchod na poštu v Olšanské ulici. Zjišťovali jsme u České pošty, jak dlouho jim bude trvat oprava. Dle jejich tiskového mluvčího Matyáše Vitíka by měla proběhnout do 18. června,“ napsal první týden v červnu na svůj facebookový profil starosta městské části Praha 3 Jiří Ptáček (TOP 09).

Jenže týdny plynuly a okolo rampy nebyl vidět žádný stavební ruch, opravy, nic, až nakonec zmizela úplně. „Původně jsme plánovali, že propadlou nájezdovou rampu nahradíme provizorním řešením, bohužel se ukázalo, že to nebude tak jednoduché, jak jsme si představovali a provizorně rampa opravit nepůjde,“ řekl pro Blesk mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Pošta tedy rampu musela úplně odstranit a nyní je v plánu stavba nové. „Nyní čekáme na stavební povolení, které snad dostaneme co nejdříve. Doufáme, že rampa bude hotová v horizontu několika týdnů,“ doplnil Vitík. Podle mluvčího by nový bezbariérový vstup měl být navíc zastřešený, takže bude občanům poskytovat i větší komfort.

Kdo potřebuje, může zazvonit

Než budou práce hotovy, Česká pošta nechala u pobočky v Olšanské ulici přímo pod schody zřídit zvonek. „Stačí zazvonit a některý z pracovníků ihned dorazí a s dotyčným vyřídí veškeré potřebné věci. Ze strany pobočky je navíc vchod pro podávání hromadných žádostí, který podle mluvčího lze v těchto případech také použít,“ dodal mluvčí pošty. 

Fotogalerie
6 fotografií