Provoz tramvají v úseku Lazarská - Újezd zastaví rekonstrukce mostu na Národní přes Divadelní ulici a zároveň budou opraveny koleje od Újezda přes Národní třídu po křižovatku Lazarské a Spálené ulice. Auta kvůli stavebním pracím pojedou po objízdných trasách. Náhradní autobusy místo tramvají v tomto případě nepojedou.

Naopak pojedou místo tramvají od I. P. Pavlova přes Muzeum k Olšanským hřbitovům, kde bude jejich výluka kvůli opravě vodovodu u křižovatky Vinohradské a Chrudimské ulice. Náhradní autobusové spoje budou označeny X11 a X16.

Cestující budou muset kvůli opravám využít místo tramvají náhradní dopravu nebo jít pěšky i v dalších týdnech prázdnin. Podle dřívějšího vyjádření mluvčí dopravního podniku Anety Řehkové se lidé nesvezou od 21. července do 6. srpna tramvajemi mezi křižovatkou Bělehradské a Otakarovy ulice a křižovatkou Vršovické a Minské. Správa železnic bude rozebírat ochrannou konstrukci železničního mostu nad Otakarovou ulicí a dopravní podnik při této příležitosti vymění koleje v Otakarově ulici. V srpnu pak tramvaje nepojedou z Výtoně v Podskalí k Podolské vodárně, protože podnik bude měnit koleje na Výtoni a kolejové oblouky Vyšehradského tunelu.