Déšť se do Prahy přivalil před 19:00. Tou dobou také poprvé vyráželi do akce pražští hasiči. Ještě ten večer se nasčítalo hned několik desítek událostí, kvůli kterým museli v souvislosti se silným deštěm zasahovat profesionální i dobrovolní hasiči.

„Od včerejšího večera do 14:00 jsme zasahovali u 74 případů, které souvisely se silným deštěm a bouřkou. Většinou se jednalo o dešťovou vodu v objektech nebo na komunikaci,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

„V několika případech jednotky odstraňovaly popadané stromy a větve. Nejhorší byla situace kolem 20. hodiny, bouřka nejvíce zaměstnala hasiče na jihozápadě, posléze na severovýchodě Prahy,“ informoval mluvčí dále s tím, že třeba na Černém Mostě uvízl jeden vůz v „laguně“. Hasiči z něj museli zachránit čtyři osoby.

Vyplavená nemocnice

Potřební byli hasiči také ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Voda tam paralyzovala výtahy. „V nemocnici na Vinohradech jsme večer odnesli pacienta na operační sál. Vyžadoval to jeho akutní stav. Dešťová voda v suterénu vyřadila výtahy,“ sdělil Kavka dále. „Pacienta jsme přenesli tři patra přímo do rukou lékařů. Dnes nám přišlo poděkování od zdravotní sestry a syna pacienta.“

Video
Video se připravuje ...

14. srpen 2020: Do Prahy zavítala bouřka, která vyplavila několik sklepů a zatopila ulice. Kvůli blesku do trakčního vedení je komplikovaná i železniční doprava. Václav Burian

Fotogalerie
81 fotografií