Zúžení se týká úseku pod estakádou Kukulovy a Bucharovy ulice. Mělo podle města zvýšit bezpečnost chodců a cyklistů, na uvolněném pruhu magistrát zřídil i parkovací stání.

„Legalizovat stání vozidel svedením dopravy do jednoho jízdního pruhu a vyznačit velkorysé pruhy pro cyklisty v místě, kde sanitky nemohou využít tramvajové pásy, je z našeho pohledu nepochopitelné. Chceme rychlou nápravu," uvedl ve čtvrtek radní Prahy 5 pro územní rozvoj Zdeněk Doležal (ODS).

Zachování pruhů

Praha 5 podle mluvčího pražského magistrátu Hofmana své námitky vyjádřila 8. května při zahájení prací na úpravách, i když se o nich jednalo loni a návrh byl v říjnu vyvěšen na úřední desce magistrátu. Město nicméně námitky radnice zohlední.

„K vzneseným výhradám městské části jsme již zpracovali novou situaci dopravního značení, která reaguje na požadavek zachování dvou jízdních pruhů v obou směrech Plzeňské. Tím bude zachována co nejplynulejší dopravní obsluha nemocnice Motol," sdělil Hofman. Dodal, že město upraví značení neprodleně po projednání s policií.