„Nejčastěji nebyl dodržen teplotní řetězec, značení prodávaných produktů a přítomnost dodacích listů v době kontroly,“ popsal mluvčí. Předloni provedli veterináři kontrol o 20 méně na 23 trzích.

Veterináři začali s kontrolami na pražských trzích i letos. „Trhy obecně nejsou dosud všechny otevřeny, například v centru měst bylo zaznamenáno otevření pouze trhů na Tylově náměstí, kde inspektoři nezaznamenali prodej živočišných produktů,“ uvedl Vorlíček. Některé velké trhy v dubnu zatím nebyly otevřené, například na Andělu, na Náplavce, kde se první trh uskutečnil 1. května, nebo V Celnici. "Byly provedeny první kontroly na navštívených trzích, dobrá zpráva je, že byly bez závad," dodal.

Vláda letos povolila otevřít farmářská tržiště od 12. dubna, spolu s koncem nouzového stavu. Tehdy skončil také zákaz cest mezi okresy a další protiepidemická opatření. Státní veterináři loni uložili pokuty za téměř 33 milionů korun. Byla to podobná suma jako o rok dříve, kdy to bylo rekordních více než 33 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

V Brně se s koncem nouzového stavu 12. dubna opět otevřel Zelný trh Jiří Nováček

Fotogalerie
17 fotografií