Na místě původního mostu vznikne nový s třemi jízdními pruhy. „Konstrukčně jde v každém jízdním pásu o jeden most. To umožňuje práce rozdělit, tedy dopravu převést vždy na jeden most ve výrazně užších pruzích dva plus dva, odstranit druhý most a postavit nový,“ uvedl Michal Blahovič ze společnosti Swietelsky.

Při víkendových demoličních pracích bude přerušena doprava Chlumeckou ulicí ve směru do centra. Směrem do Horních Počernic bude zaveden obousměrný provoz. Další víkend se uzavírka prohodí. Při stavbě budou rovněž upraveny zdejší rampy mimoúrovňové křižovatky, vystavěna nová protihluková stěna.

Nový most bude mít v každém směru dva jízdní pruhy, kdy každý bude 3,75 metru široký. Rozšíření mostu na tři pruhy v každém směru bude možné po dokončení úseku Pražského okruhu mezi Satalicemi a Běchovicemi. Kdy bude v této části okruh dokončen, není zatím jasné.

Řidiči budou muset od soboty 24. dubna zpomalit na vytížené pražské Štěrboholské radiále. Technická správa komunikací (TSK) zahájí opravu úseku mezi čerpacími stanicemi pohonných hmot MOL k mimoúrovňové křižovatce v Běchovicích. Práce by měly skončit letos 4. července.