„K dopravní nehodě jsme vyslaly celkem tři záchranářské posádky, která ošetřily tři muže ve věku 25, 36, 26. Pacienti utrpěli úrazy hlavy a kyčle, po ošetření jsme je transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,” uvedla tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Vše bylo důsledkem policejní honičky, jejímž vyústěním byly tři zraněné osoby. Policisté totiž zběžně hodlali zkontrolovat jedno z projíždějících vozidel. „V momentě, kdy kolegové vystoupili ze svého služebního vozu provést silniční kontrolu, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět,“ uvedla mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová.

Prahou se řidič proháněl vysokou rychlostí. Nedělalo mu problémy projet i několikrát na červenou. „Poblíž ulice Bruslařská v pražské Hostivaři policisté vozidlo kvůli husté mlze na chvíli ztratili z dohledu a následně ho vypátrali v ulici Golfová již bez posádky,“ dodává mluvčí. Muže policisté dohnali zakrátko.

Lustrací na místě zjistili, že šestadvacetiletý podezřelý nikdy nevlastnil řidičský průkaz a dále kolegům odmítl test na omamné a psychotropní látky. Recidivista se následně doznal, že řídil ujíždějící vozidlo,“ sdělila mluvčí.
Video
Video se připravuje ...

Nehoda v Dolních Počernicích: Na Českobrodské se srazil policejní vůz s osobním kvůli pronásledování řidiče, který ani neměl řidičský průkaz. Policie České republiky

Nehoda

K nehodě došlo právě v důsledku této honičky. Policisté, kteří s výstražným světelným znamením projížděli křižovatkou ulic Národních Hrdinů a Českobrodská, se srazili s jiným vozidlem. „Celou nehodou se v současné chvíli zabývají dopravní policisté,“ uzavřela mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda v Dolních Počernicích: Na Českobrodské se srazil policejní vůz s osobním 

Fotogalerie
18 fotografií