Rovněž v celopražském zastupitelstvu působí Nepil ve druhém volebním období. "Já si velmi vážím důvěry kolegů, ale nejprve se sluší poděkovat Patriku Nacherovi za to, jak ty dva roky náš zastupitelský klub vedl," uvedl. Dosud zastával funkci místopředsedy klubu, na jeho místo zastupitelé ANO zvolili Ondřeje Prokopa, který kromě celopražského zastupitelstva působí jako místostarosta Prahy 11. Druhým místopředsedou zůstal Lubomír Brož.

Na funkci neměl čas

Nacher svůj konec ohlásil začátkem listopadu. "Pro Prahu a Pražany budu pracovat samozřejmě i dál. Nicméně v poslední době jsem se stále častěji dostával do pozice, kdy mi moje poslanecká agenda neumožňovala se funkci předsedy klubu věnovat tolik, kolik by bylo potřeba," vysvětlil.

Nacher se stal předsedou zastupitelů ANO na magistrátu na začátku října 2018. Před volbami v témže roce měl být volebním lídrem ANO v Praze, ale nakonec jej z iniciativy předsedy hnutí Andreje Babiše vystřídal podnikatel Petr Stuchlík. Ten nakonec na mandát zastupitele rezignoval.

Fotogalerie
9 fotografií