V úterý dopoledne zkolabovala doprava na východě Prahy. Došlo zde totiž krátce po sobě k dvěma nehodám ve stejném úseku, ale v opačných směrech. Nejprve pražští policisté přijali oznámení o srážce dvou nákladních vozů před půl desátou dopoledne. K nehodě, která se stala nedaleko nákupního domu Ikea vyráželi hasiči, policisté i záchranka. Podle pražské policejní mluvčí Evy Kropáčové byl jeden řidič zaklíněný ve voze.

Záchranáři jej resuscitovali, ale řidiči již nedokázali pomoci: „Muž utrpěl poranění neslučitelná se životem a na místě zemřel,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. V místě je podle Kropáčové uzavřená komunikace a odstraňují se následky nehody.

Krátce před jedenáctou hodinou náročnou dopravní situaci zkomplikovala srážka tří vozů. Podle Kropáčové nejspíš do sebe zezadu narazily dvě nákladní auta a jedna dodávka. Nikdo nebyl vážne zraněn. 

„Doprava je na místě omezená, auta projíždějí odstavným jízdním pruhem. Apelujeme na řidiče, aby místem projížděli pomalu a doporučujeme, aby na Pražský okruh nejezdili. Dočasně mohou využít Jižní spojku,“ shrnula situaci Kropáčová v 10:55. Zprůjezdněn byl okruh v obou směrech zhruba ve 14:45.

Fotogalerie
17 fotografií