Společnost nikdy neměla smlouvu s magistrátem, což s ohledem na povahu jejich podnikání podle náměstka ani není možné. Magistrát by buď musel zveřejnit záměr prostor pronajmout za účelem provozování prostituce, což je trestný čin, nebo v záměru lhát.

Firma si prostory pronajímala od společnosti Delta Center, která měla v nájmu od města celou tržnici. Ta po prohraném sporu s magistrátem musela areál vyklidit a měla povinnost uhradit dlužné nájemné s příslušenstvím ve výši 246 milionů korun.

Pravomocný rozsudek

Firma Eroc po tomto vývoji ignorovala výzvy, aby nevěstinec vyklidila, a magistrát proto podal žalobu na vyklizení. Prvoinstanční soud rozhodl pro město už v září, firma se ale odvolala. „Městský soud v Praze právě potvrdil rozsudek obvodního soudu o povinnosti Showparku vyklidit prostory v Pražské tržnici. Rozhodnutí je proto pravomocné,“ informoval Vyhnánek ve čtvrtek s tím, že právní zástupce společnosti se k pražskému městskému soudu nedostavil, soud ale jeho omluvu neuznal a rozhodl v jeho nepřítomnosti.

Podle Vyhnánka tím ale mnohaletá právní bitva zřejmě ještě nekončí. „Očekáváme žalobu pro zmatečnost vůči pravomocnému rozsudku a další obstrukční snahy o oddálení výkonu pravomocného rozhodnutí v exekučním řízení. Nemají ale šanci na úspěch,“ myslí si Vyhnánek.

Jednatel firmy Zbyněk Matela požadoval uzavření nájemní smlouvy přímo s městem. Na jednání zastupitelů předloni řekl, že klub plní pro město pozitivní funkci a jeho uzavření by mělo nežádoucí důsledky. Podle Vyhnánka se nejedná o spor v ideologické nebo morální rovině, ale právní.

Video
Video se připravuje ...

Takto to vypadá v prostorách největšího pražského nevěstince Showpark Marketu. David Zima

Fotogalerie
40 fotografií