„Všichni kolegové, kteří byli hygieniky vyhodnoceni jako blízký kontakt, byli izolováni a podstoupili testy. Ve všech případech s negativním výsledkem. V souladu s doporučeními hygieniků zůstávají pracovníci, u nichž navzdory negativnímu výsledku vyšetření nadále hrozí riziko šíření nákazy, byť minimální, v karanténě,“ uvedl starosta městské části Radek Vondra (TOP 09).

Provoz úřadu byl omezen již při prvním případu. Návštěvníci musí do budovy vstupovat s rouškou a zakrytý nos a ústa musí mít ve společných prostorách také úředníci. Někteří pracují z domova. Úřední hodiny omezeny nebudou, ale radnice vyzvala obyvatele, aby upřednostnili elektronickou formu komunikace.

„V případě změny situace bude veřejnost informována prostřednictvím komunikačních kanálů městské části, tedy přes web, Facebook nebo aplikaci mobilní rozhlas. K dispozici je dostatek dezinfekce, rovněž probíhá průběžná dezinfekce kanceláří a společných prostor,“ dodal starosta.

Radní v karanténě

Pozitivní test měl v uplynulých měsících mimo jiné náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN). Následně museli být ve 14denní karanténě všichni pražští radní. Celkem bylo v karanténě několik desítek politiků i úředníků, kteří se tehdy účastnili spolu s Hlubučkem jednání městské rady. Nakaženo bylo také několik politiků z městských částí.

Od poloviny letošního března byl načas kvůli koronaviru uzavřen magistrátní odbor evidence majetku. Nákaza se na odboru prokázala u dvou zaměstnanců a asi 50 lidí bylo v karanténě. Kromě odboru evidence majetku se nákaza objevila také na odboru územního rozvoje.