Obrovské neštěstí se odehrálo 22. ledna 2019 krátce před sedmou večer. Řidič autobusu pražské MHD na přechodu pro chodce u zastávky Sídliště Lhotka smetl dvě dívky (20 a 21). „U dvacetileté ženy museli záchranáři zajistit dýchací cesty a uvést ji do umělého spánku. O rok starší žena pak utrpěla úraz hlavy, ale byla při vědomí,“ uvedla tehdy pro Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Skončil před soudem, ten mu v únoru napařil osmiměsíční podmínku a zákaz řízení na rok a půl. Verdikt už je pravomocný, obě strany se vzdaly práva na odvolání, potvrdil Právu státní zástupce Aleš Cimbala, který případ dozoroval. Podle rozsudku projel řidič před incidentem křižovatku na červenou. Svou chybu podle zdroje deníku přiznal - myslel si prý, že křižovatku ještě stihne projet.

Státní zástupce muži navrhoval trest, který mu soud uložil, vězení si podle Cimbaly nezasloužil. „Odsouzený nebyl dosud soudně trestán, neměl evidovaný přestupek ani mu nebyly uloženy trestné body v souvislosti s řízením motorového vozidla, též se k jednání doznal a poškozeným ženám se omluvil,“ uvedl zástupce.

Fotogalerie
6 fotografií