„Práce zpozdila koronavirová pandemie, protože vana bazénu byla objednaná z Itálie a po uzavření hranic ji nešlo dopravit do Prahy,“ uvedl mluvčí Prahy 6 Ondřej Šrámek.

Rekonstrukci venkovního koupaliště provedla společnost Berndorf Baderbau, která také zhotovila padesátimetrovou vanu bazénu za téměř 27 milionů korun.

Při rekonstrukci byl změněn povrch dojezdového bazénu toboganu a ochozů po obvodu bazénu. Součástí prací byla úprava technologických rozvodů a technologie a modernizace povrchu u brodítek hlavního bazénu a před vstupem na tobogan. Za asi čtyři miliony korun byly opraveny sprchy a šatny v zázemí areálu.

Nová atrakce - akvazorbing

Provozovatel areálu, společnost SNEO, jejímž jediným akcionářem je městská část Praha 6, pořídil do areálu akvazorbingový bazén, stoly na ping-pong, houpačku či elektrické čtyřkolky. Radnice to uvedla na svém webu. Na úpravy koupaliště na Petynce použila Praha 6 část výnosu z prodeje areálu Dračky, uvedl Šrámek.

Podezřelý prodej pozemků?

SNEO v roce 2018 prodejem pozemků a bytového projektu v ulici Na Dračkách získalo 402 milionů korun. Majetek prodalo firmě DRA development ze skupiny Penta. Původně dohodnutá cena 436 milionů korun byla kvůli restitučním nárokům snížena. Trojice zastupitelů z opozičního klubu Pirátů Prahy 6 a pirátský poslanec Jan Lipavský podali kvůli slevě loni trestní oznámení na neznámého pachatele. Mezi podezřelými uvedli firmu SNEO a tehdejší členy představenstva Tomáše Jílka, Petra Macháčka a Lukáše Fiedlera. Letos v lednu policie vyšetřování prodeje pozemků odložila.

Společnost SNEO byla založena roku 2004. Hlavní náplní činnosti je správa a údržba nemovitostí, realitní činnost, inženýrská činnost v investiční výstavbě, developerské projekty, výroba a rozvod tepelné energie a právě správa koupaliště Petynka.

Fotogalerie
26 fotografií