„Vyjížděli jsme do Malešic, v současné chvíli tam zasahujeme u osoby na střeše,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Mluvčí později prozradila, že na místo byl povolaný i policejní vyjednávač a pochopitelně také hasiči s výškovou technikou.

Ulice Janderova byla kvůli zásahu složek integrovaného systému uzavřená. Hasiči pod dům, ze kterého muž několik hodin odmítal slézt, přistavili dopadovou matraci v případě, že by muž ze střechy spadl. Drama nakonec skončilo zhruba 15 minut před desátou hodinou večerní. Dotyčný muž nakonec souhlasil s návrhem vyjednavačů a nastoupil do koše na visutém žebříku.

Několikahodinové drama

Policejní zásah trval 7,5 hodiny, z toho 6 hodin s mužem vyjednávali policejní vyjednavači, bylo to náročné, muži se střídaly nálady. Nakonec se rozhodl ve tři čtvrtě na deset slézt. Kvůli ochraně jeho zdraví jsme ho omezili na osobní svobodě a předali zdravotnické záchranné službě,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Za doprovodu policie byl převezen do nemocnice,” doplnila mluvčí. „V současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Veškeré další okolnosti jednání tohoto muže jsou předmětem šetření policie.”

Video
Video se připravuje ...

Muž na střeše ve Malešicích: Už několik hodin odmítá slézt, na místě zasahuje policejní vyjednavač. (23. června 2020) Václav Burian

 

Fotogalerie
80 fotografií