„Připravujeme úpravu velké zasedací síně zastupitelstva a její vybavení plexiskly. Každý jednací stůl bude vybaven plexisklem tak, aby od sebe oddělil nejen okolí, ale také oba vedle sebe sedící," sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

V takto upraveném sále se uskuteční příští, květnové jednání zastupitelstva. Opatření bude platit také pro zasedání magistrátních výborů a další akce konané v sále.

Budova Nové radnice na Mariánském náměstí zůstává až do odvolání pro veřejnost uzavřena. Úřad se lidem uzavřel v březnu. „Pokud se v budově konají výbory či jiná zasedání, vstup občanů či dalších hostů má v tuto chvíli na starosti předseda, tajemník či další členové daného orgánu, například výboru," uvedl Hofman.

Kvůli pandemii úřad vše vyřizuje výhradně na přepážkách, pracoviště vybavil dezinfekcí a zaměstnanci na přepážkách mají ochranné prostředky. V budovách platí omezený režim nebo jsou pro veřejnost uzavřeny. Nová radnice má otevřený pouze služební vchod, kde je termokamera, která snímá teplotu příchozích. Pražanům magistrát nadále doporučuje, aby na úřad chodili jen v nejnutnějších případech a své záležitosti řešili telefonicky, elektronicky či písemně.

Nakažení

Prvním nakaženým covid-19 byl zaměstnanec z jednoho z odborů správy majetku. Odbor byl uzavřen a dezinfikován. Následně se nákaza objevila také mezi zaměstnanci odboru územního rozvoje.