Chtěla se při pádu zachránit, místo toho si jako na potvoru ještě víc uškodila! Žena na sebe ve vlastním bytě svrhla regál plný věcí, o nějž byl navíc opřený žebřík. Popadané věci zablokovaly vstupní dveře, žena zůstala uvězněná mezi žebříkem a regálem, který ji celou zavalil. „Sílu na to, aby se sama zpod regálu dostala, ale už neměla. Duchapřítomnost naštěstí neztratila, berlemi rozbila okno vedoucí do vnitrobloku a volala o pomoc. Jeden soused její volání zaslechl a zavolal na tísňovou linku 156,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci byli na místě cobydup, vyběhli hbitě do třetího patra a přes dveře zjistili, co se stalo. Žena sténala a zoufale prosila o pomoc, strážníci se proto rozhodli dveře vyrazit. „Madam, jdeme dovnitř, chraňte si hlavu!“ upozornil nebohou stařenku jeden ze šlechetných zachránců. Pak už se ozvaly rány a dveře, do té doby blokované regálem, se rázem otevřely. 

„Seniorka ležící mezi střepy měla drobná poranění od skla, podlitinu na čele a stěžovala si na velké bolesti ruky a nohy. Do příjezdu záchranářů o poraněnou ženu pečovala přítomná strážnice,“ popsala dále Seifertová. „Hlídka o tom, co se stalo, vyrozuměla dceru zraněné ženy, která byla záchrannou službou převezena do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Ženu (68) při krmení kočky zavalil těžký regál, nemohla se hnout. Takhle ji zachránili:

Video
Video se připravuje ...

Ženu (68) při krmení kočky zavalil těžký regál, nemohla se hnout. Městská policie Praha

Fotogalerie
8 fotografií