Poklidnou cestu tramvají cestujícím kolem druhé odpoledne utnul prudký náraz. Projížděli právě Bělehradskou ulicí, když se na křižovatce s Bruselskou dvě tramvaje srazily. Obě vykolejily, několik lidí se zranilo. „Záchranná služby ošetřila jednoho dospělého a šest dětí ve věku od osmi do 10 let. Všichni utrpěli jen lehká poranění v důsledku pádu při nárazu, u tří dětí se projevila stresová reakce,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Na místo musel vyrazit také jeřáb. Podle Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy za kolizi nejspíš mohla špatně přehozená výhybka.

Podle záběrů z místa nehody se střetla tramvaj jedoucí na lince číslo 11 směrem z centra se soupravou linky číslo 6 jedoucí z Nuslí. Jedna tramvaj má poškozený přední povozek, druhá souprava je poškozena na boku zadního článku. Odstraňování nehody potrvá podle odhadů z místa nejméně do 17 hodin.

Silnice jsou po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému zavřené. „Ulice Bělehradská a Rumunská jsou uzavřeny, odklon dopravy je směřován do ul. náměstí Míru,“ uvedli policisté a později dodali, že zavřená je i křižovatka ulic Bělehradská a Kloubkova. Linky číslo 6, 11 a 23 jsou mezi zastávkami I. P. Pavlova a Otakarova odkloněny, náhradní doprava nemůže být kvůli neprůjezdnosti silnice zavedena.

Fotogalerie
22 fotografií