Není to úplně domácí typ a má pořádně toulavé boty! Alespoň to tak vypadá z výčtu výletů, na něž se za poslední měsíc vypravil kakadu růžový, jenž se svým páníčkem žije v bytě v Praze 6. Třeba 8. listopadu se vydal na parkoviště k hotelu, o pět dní později zabloudil na balkon na Paťanku, 16. listopadu se zatoulal k automyčce na Podbabské a 22. listopadu zase vyrazil k podbabskému nádraží. Jeho časté útěky mají v merku obyvatelé Prahy 6, kteří si nápadně barevného papouška původem z Austrálie fotí a jeho snímky pak zveřejňují na sociálních sítích, aby se brzy dostal zpět k majiteli. 

 

Často ani pověstná síla sítí ale nepomůže a na řadu přichází odchytová služba pražských strážníků. Ta s ním měla co do činění právě na parkovišti u hotelu začátkem měsíce a naposledy i ve středu 27. listopadu. To ho z parapetu v kasárnách v Podbabě zhruba 40 minut lákali na zrníčka a jablka, až nakonec podlehl. „Konkrétně tohoto papouška jsme měli v měcholupském útulku během listopadu už potřetí a dvakrát ho strážníci předávali přímo majitelům,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

I teď už je papoušek zpátky doma, majitele ale nejspíš čekají potíže. „Vzhledem k tomu, že je to takto opakované a časté, zaměstnanci útulku předávali podnět na příslušný úřad městské části, že se jedná o nezajištěné zvíře,“ dodala Seifertová. Teď bude na pracovnících úřadu Prahy 6, jak celou situaci vyhodnotí. V zákoně totiž stojí, že chovatel „je povinen zabezpečit zvířeti v zájmovém chovu přiměřené podmínky (...) a učinit opatření proti úniku zvířat“ a jeho porušení je považováno za přestupek.

Fotogalerie
3 fotografie