„Jedná se o jeden z nejvýznamnějších vysokoškolských areálů v republice a stav veřejného prostoru tomu vůbec neodpovídá,“ uvedl ředitel IPR Ondřej Boháč. První náměstek primátora Petr Hlaváček (TOP 09) dodal, že v areálu se nacházejí významná architektonická díla, jako jsou budovy ČVUT architektů Františka Čermáka, Gustava Paula či Aleny Šrámkové, která si zaslouží důstojné okolí.

Studie bude řešit úpravu veřejných prostranství, dopravu, zeleň či možnosti pořádání akcí v areálu. Kulturní využití by se v budoucnu mělo rozšířit například o koncerty či výstavy. Předmětem studie bude také hospodárnost provozu budov areálu. „Předpokládáme, že do konce roku vybereme projektanta a zhruba za rok bychom měli mít koncepční studii hotovou,“ řekl Boháč.

Kampus je společným projektem Českého vysokého učení technického, Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy, městské části Praha 6, Národní technické knihovny, Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd a Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Projektant a IPR budou při přípravě studie spolupracovat se všemi zapojenými institucemi.

Fotogalerie
3 fotografie