V Praze loni jezdilo celkem 34 linek, devět z nich bylo nočních. Průměrná rychlost tramvají byla 18,6 kilometru za hodinu. Tramvajová síť měřila celkem 142,7 kilometru. Ve špičce bylo v provozu 435 vlaků. Nejkratší interval o délce čtyř minut měly takzvané páteřní linky číslo 9, 17 a 22.

Nejvytíženějším úsekem byla trať mezi I. P. Pavlova a Štěpánskou, kudy projelo denně skoro 85 tisíc cestujících. Nejvíc lidí pak nastupovalo a vystupovalo na Andělu, a to denně přes 83 tisíc osob. Zmíněný úsek a zastávka byly nejvytíženějšími také v roce 2017. Průměrná vzdálenost pražských zastávek byla 517 metrů.

Pražský dopravní podnik (DPP) musel loni v lednu přerušit provoz ve vozovně Hloubětín, která je ve špatném stavu. DPP od března do konce června rekonstruoval 1,5 kilometru dlouhý úsek tratě v Kolbenově ulici. Dokončil také rekonstrukci v Zenklově ulici v Praze 8, kde přibyla nová zastávka Libeňský zámek. Opravil se prasklý oblouk v odbočce z Národní třídy do Spálené ulice a křižovatka Lazarská.