„Českobrodskou ulici po částech rekonstruujeme již třetím rokem, běchovická část trvala dva roky,“ uvedla dnes při slavnostním znovuotevření dopravního tahu na východě Prahy tisková mluvčí TSK Barbora Lišková. Práce zde měly dle posledních informací skončit do konce tohoto týdne, tedy před letními prázdninami, nakonec se silnici podařilo kompletně zprůjezdnit s několikadenním předstihem. Akce vyšla na 207 milionů korun.

Na některých místech téměř 2,5 kilometru dlouhého úseku pracovníci řešili i výškové umístění samotné silnice. Stojí tu tři nové mosty, místní přechody jsou všechny bezbariérové a některé z nich i přehledně osvětlené. Úprav se dočkaly také přístřešky pro autobusové zastávky, cestu lemuje nová zeleň.

„Pro městskou část je otevření Českobrodské ulice obrovským úspěchem. Díky dobré spolupráci a vstřícnému jednání ze strany TSK a hlavního města se podařilo stavbu, která by mohla být úplně obyčejnou šedivou silnicí, dotáhnout do stavu, kdy okolo Českobrodské ulice máme řadu květinových záhonů, bezpečné zastávky a bezbariérové bezpečné přechody,“ řekl Blesku starosta Běchovic Ondřej Martan (ODS), který neváhal dokončení rekonstrukce označit jako veliký skok pro městskou část směrem dopředu.

Co bude dál

Českobrodská ulice kromě Běchovic zasahuje také do dalšího okolního území. Technická správa komunikací proto už nyní připravuje pokračování rekonstrukce se starosty okolních městských částí. Konkrétně jde o Újezd nad Lesy a Dolní Počernice.

Také tam by se lidé měli dočkat nového povrchu, kompletně zrekonstruované komunikace včetně zeleně, chodníků a nových zastávek. „Časový harmonogram ještě nemáme daný, ale chtěli bychom začít co nejdříve, třeba v příštím roce. Dopravní řešené bude zřejmě podobné. Jde o velmi vytíženou komunikaci, tranzitní doprava by tedy byla převedena na objízdné trasy a vnitřní doprava, která zásobí městské části, bude zřejmě jezdit kyvadlově,“ dodala Barbora Lišková.

Fotogalerie
22 fotografií