Kauza, v níž vedle Rittiga čelí stíhání dalších 16 lidí, zahrnuje tři různé zakázky DPP. Nejznámější z nich je tisk jízdenek papírnou Neograph, odkud podle obžaloby putovaly peníze k Rittigovi přes karibskou firmu Cokeville Assets. Další se týkají zajištění prodeje jízdenek firmou Cross Point a elektronické jízdenky od firmy Crowsnest. Všechny zakázky údajně zmanipuloval tehdejší šéf podniku Martin Dvořák a DPP přišel nejméně o 457,5 milionu korun.

„Obžaloba je plná lží a výmyslů. Hodně lží je tam o mně, a bylo prokázáno, že to jsou lži,“ uvedl Rittig, podle nějž je kauza „totální neprokázanej nesmysl“. „Nemám a nikdy jsem neměl nic společného s Dopravním podnikem hlavního města Prahy. Nevím o tom, že bych dostal nějaké peníze od dopravního podniku, nenašel jsem o tom jediný důkaz,“ podotkl.

„Jak jsem pochopil z dokazování, dopravnímu podniku nevznikla žádná škoda. Žádné výnosy z trestné činnosti nebyly zjištěny. Nevím proto, co jsem měl legalizovat,“ pokračoval. Obžalobu si prý přečetl několikrát, a přesto dodnes nepochopil, co je mu kladeno za vinu.

Spolupracujícího obviněného Kubisku z účetní firmy Peskim označil Rittig za lháře a podvodníka. „Nikdy v životě mě neviděl, nikdy jsem se s ním nebavil, nikdy jsme si nevolali, vůbec jsem nevěděl, že existuje. Přitom popisuje můj život, jako bychom byli kamarádi a chodili spolu na pivo. Detailně popisuje můj obchodní příběh - člověk, který se mnou nikdy nemluvil. Všechno, co o mně řekl, je z doslechu,“ zdůraznil lobbista.