K události došlo konkrétně na hranici mezi pražskou Březiněvsí a Ďáblicemi poblíž supermarketu Billa. Neznámý pachatel sem vyrazil zalétat si se svým dronem. Naneštěstí si však vybral místo více než nevhodné. Nachází se totiž v oblasti sestupové roviny, kudy se přibližují letadla k přistání na letišti Václava Havla v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Neznámá osoba v sobotu odpoledne pilotovala svůj dron v přistávacím koridoru ruzyňského letiště. Ohrozila tím tak bezpečnost cestujících v přistávajících letadlech i chod celého letiště. Po dotyčné osobě nyní pátrají policisté. Aktu.cz

Podle informací zpravodajské agentury Aktu.cz, která byla na místě, po muži pátrají policisté ze Středočeského kraje i z Prahy. Ačkoliv prověřili několik osob, které poblíž dané lokality se svými RC modely létaly, dotyčného se jim dohledat nepodařilo. Do pátrání byl také zapojen i policejní vrtulník, který při nácviku nouzového přistání mimořádně podletěl pilot sportovního letadla.

„Přijali jsme oznámení o tom, že v letovém pásmu se pohybuje dron. Následně policisté provedli prvotní šetření na místě, při kterém dotyčný nebyl nalezen. Následovat budou výslechy svědků,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR pro Středočeský kraj Jana Šteinerová.
Fotogalerie
4 fotografie