Jarní uklízení bytů, garáží, sklepů nebo půdních prostorů je evidentně v Praze v plném proudu. Vypovídá o tom skutečnost, že obyvatelé metropole v hojném počtu vyrážejí do sběrných dvorů na území hlavního města. Dle informací na sociálních sítích není například výjimkou, že lidé stojí frontu v autech na cestě do sběrných dvorů.

„Můžeme potvrdit, že poslední dny zaznamenáváme více návozů na naše sběrné dvory. Lidé začínají vozit i bioodpad, který měl v předešlých zimních měsících z pochopitelných důvodů pauzu,“ uvedl k situaci tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Víkendy váznou celoročně

Sběrné dvory v Praze bývají více vytížené během víkendu, kdy jsou ve zkráceném režimu oproti všedním dnům v provozu vždy v sobotu. „Tyto dny jsou specifické oproti pracovnímu týdnu, což ale platí po celý rok,“ vysvětlil mluvčí, že během víkendu je potřeba s nějakým zdržením ve sběrných dvorech potřeba počítat i mimo jarní úklid.

Podle svozové společnosti nelze Pražanům spolehlivě poradit, na která místa vyrazit tak, aby měli jistotu, že se nezaseknou ve frontě. „Dle našich zkušeností je situace obdobná všude. Proto jsou sběrné dvory otevřeny v sobotu dostatečně dlouho, aby Pražané mohli svůj odpad odevzdat. Od 1. dubna se vracíme k letnímu režimu, kdy v pracovní dny máme otevřeno do 18:00 hodin,“ dodal Radim Mana.

Informace k režimu sběrných dvorů a otevírací době naleznete na webu Pražských služeb, web magistrátu pak uvádí seznam všech těchto míst na území metropole včetně jejich provozovatele a dalších užitečných informací.

Fotogalerie
5 fotografií