TSK kvůli zatěžovacím zkouškám uzavře nejprve v sobotu 23. února most v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská. „Změříme jeho průhyb poté, co na něj najedou plně naložená nákladní auta. Zároveň budeme sledovat, jak se most vrací do původní úrovně a jak se konstrukce chová, když se po ní jezdí různými rychlostmi a po různých drahách,“ uvedl generální ředitel TSK Petr Smolka.

Doprava se na most vrátí v neděli. Obnoven bude rovněž provoz tramvají, který byl kvůli vybudování podpěr omezen.

Druhé omezení

V neděli řidiči neprojedou po mostě na nábřeží Kapitána Jaroše a uzavřen bude jeden jízdní pruh pod mostem. Také tady TSK uskuteční zatěžovací zkoušky, a to jak statické, tak dynamické, při nichž most pomocí takzvaného budiče kmitů rozkmitá a bude sledovat jeho pohyby.

Řidiči budou muset jezdit po objízdných trasách. Ve směru do centra pojedou z Bubenské ulice přes Veletržní do Dukelských hrdinů a na nábřeží Kapitána Jaroše a dále přes Štefánikův most a nábřeží Ludvíka Svobody. V opačném směru pojedou z Bubenského nábřeží Argentinskou, U Topíren, Za Viaduktem a dále po nábřeží Kapitána Jaroše. Sjezd do Argentinské ulice z Hlávkova mostu bude zachován.

„Dopravní omezení začne platit v sobotu v podvečer a mělo by být ukončeno na mostě u metra Vltavská v noci ze soboty na neděli. Omezení na druhém mostě přes nábřeží Kapitána Jaroše bude pouze v neděli v čase od sedmi hodin večer do půlnoci,“ uvedla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Fotogalerie
5 fotografií