Ve staré pohádce Boženy Němcové zaznívá stará pravda, že sůl je nad zlato. Ještě cennější než sůl je zdraví, což si nejen vedení ZZS moc dobře uvědomuje. Právě proto se rozhodlo investovat do obměny svého vozového parku. Deset nových záchranných vozidel obdržela záchranka v pátek odpoledne, dalších dvacet by mělo následovat.Dodavatelem je podle informací zpravodajského serveru Aktu.cz společnost BAUS-AT CZECH. Celková cena zakázky, ve které je zahrnuto kompletní vybavení sanitek včetně dohledových systémů, tiskáren i přenosných počítačů, dosahuje ceny 122 milionů korun. Při pořizování nových sanitek bylo dbáno především na bezpečnost, komfort, důkladné vybavení vozidla i moderní komunikační systémy.

Nové vozy nahradí ty staré

„Podařilo se nám v tomto roce obměnit jak vozy rychlé zdravotnické pomoci, tak i vozy rychlé lékařské pomoci, neboli SUV pro lékaře,“ uvedl při příležitosti předání nových vozidel ředitel ZZS Petr Kolouch. „Až dojde celá dodávka 30 vozů, budeme moci vyřadit vozy 2007–2009, což už je mimo technickou efektivitu v opravách,“ dodal k obměně vozového parku.

Video
Video se připravuje ...

Vyjádření ředitele ZZS Praha Petra Koloucha. Aktu.cz

V případě že nebude zakázka dodána k dohodnutému datu, je podle informací Aktu.cz vypsáno denní penále 6 000 korun do dne dodání. Všem deseti vozidlům přišel požehnat kardinál Duka, který si vozy pozorně prohlédl.
Video
Video se připravuje ...

Zdravotnická záchranná služba v Praze převzala do užívání deset nových záchranných vozidel. Požehnal jim i kardinál Dominik Duka. Aktu.cz

Fotogalerie
13 fotografií