S autobusy směřujícími z Ukrajiny, které buď přejíždějí území České republiky, nebo do něj mají konkrétně namířeno, má Celní správa ČR podle mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Ivany Kurkové spoustu zkušeností. „Už v minulosti jsme se setkali s případy, kdy něco pašovali například v toaletách,“ uvedla pro Blesk.cz. „Tentokrát se ale jednalo o vydlabanou dvojitou střechu.“

Video
Video se připravuje ...

Pražští celníci odhalili ukrajinský autobus, který v tajných úschovách obsahoval neokolkované kartony cigaret. Aktu.cz

Kontrola ukrajinského autobusu byla sice namátková, ale kvůli předešlým případům vcelku očekávaná. Pracovníci celní správy při ní odhalili více než 100 kartonů neokolkovaných cigaret značky L&M a Rothmanns, přičemž odhadované množství kusů cigaret je až 18 tisíc. „Únik na spotřební dani činí zhruba 50 tisíc Kč,“ uvádí mluvčí. Oba řidiči autobusu byli předáni Policii ČR k dalšímu šetření.

Stuart znovu v akci

Neocenitelným pomocníkem při odhalení pašovaných cigaret byl služební Jack Russell teriér Stuart, který je na podobné případy specialistou. „Jak je malý, dokáže se dostat i do těžko přístupných míst, jako například do úložných prostorů nad hlavami cestujících právě v případech autobusů,“ ocenila mluvčí.

Fotogalerie
8 fotografií