Dlážděný chodník v Resslově ulici už není rozkopaný, ale byl částečně zalit asfaltem. „Proboha, proč zrovna v Resslovce! Kdo mohl o něčem takovém rozhodnout,“ podivoval se na svém Twitteru podplukovník generálního štábu a někdejší zástupce velitele 43. výsadkového praporu Ivo Zelinka. A nebyl sám.

Ochrana před zimou

Technická správa komunikací (TSK) a radnice Prahy 2 se nyní snaží rozhořčené Pražany uklidnit. „Úprava chodníku byla dlouhodobě plánovaná. Ale bylo potřeba ještě před tím, než se zahájí oprava, aby se místo zasíťovalo, jelikož je stávající chodník ve velmi špatném stavu,“ vysvětlovala pro Blesk.cz vedoucí kanceláře starostky Prahy 2 Ilona Chalupská, že jde pouze o dočasné zpevnění chodníku. 

Záleží na počasí

Od prvního listopadu se totiž nesmí kopat. Takže situace vznikla takto před zimním obdobím proto, aby se do místa nedostal štěrk. Chodník potřebuje velkou rekonstrukci, se kterou počítáme na jaře. Pakliže by se drželo krásné počasí, budeme dělat vše pro to, aby se to udělalo už teď,“ uvedla Chalupská.

Původně k tomuto vyasfaltování ani nemělo dojít, ale společnost PRE se se svými opravami zpozdila proti původnímu předpokladu. „Konečná zádlažba bude provedena po kompletním ukončení prací a ve vhodných klimatických podmínkách. Bude se jednat o kompletní předlažbu v celé šíři chodníku, tedy ne jen v místě, kde dodavatel společnosti PRE měl staveniště a kde je nyní provizorní povrch,“ sdělila mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Práce na opravách povrchu chodníků v křižovatce Resslova a Karlovo náměstí již podle správce oficiálně začaly. „Jde o termín 1. listopadu až 20. listopadu 2018. Předlažby by mohly začít i v dalších úsecích do dvou týdnů, ale pouze za předpokladu dobrých klimatických podmínek,“ dodala nakonec mluvčí TSK.

Fotogalerie
12 fotografií