Lavičky u cyklostezky jsme odstranili, protože jejich oprava by byla neefektivní. Dalším důvodem byl typ laviček, které byly bezpečnostním rizikem v případě kolize cyklisty a chodce nebo jen cyklisty,“ sdělila na dotaz Blesk.cz Barbora Lišková z Technické správy komunikací (TSK), jež se o stezku stará.

K odstranění došlo však jen u části tamějších laviček. Při procházce podél potoka na druhém břehu v parku Folimanka totiž některé stále stojí, použitelné ale nejsou. Chybí jim část nebo dokonce všechna prkna, a z chodníku se tak tyčí jen betonové nohy. Po lavičkách, které odstraněny byly, zbyly v asfaltu díry.

Video
Video se připravuje ...

Kde jsou lavičky? Prohlédněte si, jak to vypadá podél potoka Botič v Praze 2 Eva Fornálová

Bydlím tady roky a vypadá to tady takhle otřesně už velmi dlouhou dobu. Netroufám si ani tipovat, jak moc dlouho,“ hodnotí stav ulice obyvatelka Prahy 2, která tudy chodí pravidelně.

Zdá se ale, že by pro místní mohla být procházka kolem potoka příjemnější. „Místa budou doplněna po skončení zimního období vhodným typem laviček,“ přislíbila mluvčí TSK po uzpozoronění Blesk.cz. O průběhu výstavby a odstraněních pozůstatků laviček vás budeme informovat.       

Podívejte se, jak to tady vypadá:

Fotogalerie
12 fotografií