Případy otrav jedovatým hadem se přitom standardně řeší ve specializovaném Toxikologickém centru Všeobecné fakultní nemocnice v Praze (VFN). Tam majitelku mamby také v úterý dopoledne rychle přepravili, aby zde dostala hadí sérům. Jak se nakonec ukázalo, i přes sebelepší péči lékařů žena nakonec zemřela.

V zahrádkářské kolonii si žena všimla zeleného hada - jednalo se o nebezpečnou mambu zelenou.
Autor: Aktu.cz

Přes veškerou péči našich lékařů žena bohužel zemřela. Úmrtí nesouvisí s uštknutím mambou, ale s dalšími zdravotními obtížemi pacientky,“ řekl Filip Brož, mluvčí VFN. Žena patrně zemřela v pátek v dopoledních hodinách.

Celostátní celebrita

Jedovatá mamba zelená, která uprchla v noci z 1. na 2. října se na čas stala doslova celebritou sociálních sítí. Na druhou stranu do svého odchytu výrazně děsila lidi, kteří v dané oblasti žijí. Její uštknutí totiž pro člověka může být smrtelné. Co se vlastně tehdy stalo?

Své chovatelce mamba utekla z klece, přičemž jí uštkla. Podle informací Blesk.cz se přitom mohlo jednat i o jakousi variantu sebevraždy. Následně mamba prchla z domu a dlouhé dny nebyla k nalezení. Na svobodě však pobyla „jen” čtyři dny, když se jí podařilo herpetologovi Tomáši Bublíkovi za účasti Policie ČR a při součinnosti Zoo Praha 5. října chytit.

Takto probíhal odchyt uprchlé mamby:

Video
Video se připravuje ...

Takhle probíhal odchyt jedovaté mamby zelené. Policie České republiky

Fotogalerie
28 fotografií