Na neděli 7. října fotografka Radka nezapomene do konce života. Ten den si s přítelem Lukášem a dvěma kamarády Petrem a Katkou vyjeli na výlet do Prahy, aby si užili krásnou podzimní atmosféru. Jako spousta dalších turistů se vydali poznávat taje Pražského hradu a pak zamířili směrem na Malostranské náměstí. O tom, co si pro ni její milý už více než měsíc plánoval, neměla krásná Radka v tu chvíli ani ponětí. „Couráme se po památkách a pak že si dáme něco v Mekáči. Luky i Kačka museli na toaletu a vtom mi Péťa přinesl balonek a řekl, abych šla ven hledat další,“ popsala Radka, jak jejich nejromantičtější dobrodružství začalo. 

Rozechvělá a napjatá dívka se tedy vydala ven. „Napadla mě žádost o ruku, ale ne v takovém formátu...,“ přiznala pak dojatě. Jak procházela po Karlově mostě, objevovaly se před ní najednou tváře jejích nejbližších. Každý z nich držel v rukou fotku zamilovaného páru a růžový balonek - přesně takový, jaký na začátku své „cesty“ za láskou dostala od kamaráda Petra. „Na Karlův most dorazili naši přátelé, a dokonce i maminka, tatínek, sestra Lukyho, moje Pavlínka, Míša a prďolkové. Všechny mám nesmírně ráda a všichni dorazili!“ rozplývala se vděčně Radka.

Radka s Lukášem zažili 7. října 2018 neobyčejný den.
Autor: Radka Fišerová

Když přešla celý Karlův most, měla balonků tolik, že její útlou postavu div nevynesly do vzduchu. Několik jich ale přeci jen ještě zbývalo - ty nejvzácnější, od přítele Lukáše. Čekaly na ni pod Staroměstskou mosteckou věží. Kromě balonků ale „Luky“, jak ho Radka láskyplně nazývá, třímal v ruce ještě další překvapení - malinkou krabičku s prstýnkem.

Jakmile Radku spatřil, jak davem turistů se svými milými za zády kráčí k němu, v očích mu zajiskřilo a vystřihl scénu jako z nejromantičtějšího filmu. Ihned poklekl na koleno, jak se na správného gentlemana sluší a patří, a vyřkl slůvka, která alespoň jednou v životě touží slyšet každá dívka: „Vezmeš si mě?“ Dojatá Radka mu bez váhání padla do náruče a centrem Prahy se ozval nadšený potlesk, jásot a smích. „Děkuji, miláčku, za to, jaký jsi, protože ty jsi dokonalý a nejen neděle toho byla důkazem,“ vyznala se pak šťastná Radka.

Podívejte se na neuvěřitelně romantickou žádost o ruku:

Video
Video se připravuje ...

Radka s Lukášem zažili 7. října 2018 neobyčejný den. Radka Fišerová

Naplánovat dokonalý den ale dalo Lukášovi pořádně zabrat. „Moje Ráďa je neobyčejná žena a potřebuje vyjímečné zážitky. A i v průběhu našeho vztahu naznačovala, že jí nestačí obyčejná žádost ruku – velice se jí líbila situace žádosti o ruku na koncertě, kde byly tisíce lidí. Tak jsem se toho chytil,“ popsal Lukáš Blesk.cz, jak nápad vznikl.

Den D

Měsíc a půl před dnem D navštívil s kamarádem Petrem Prahu a začali kout plán, jak dívku jeho srdce co nejvíce ohromit. Karlův most byla ideální lokace, kde se hemží neustále mnoho lidí, takže o pozornost bylo postaráno,“ vypráví. To nejtěžší ale přišlo pak - sesynchronizovat všechny blízké, aby byli na místě včas. Nikdo z nich totiž není z Prahy. Všechno ale klaplo perfektně. „Až jsem byl překvapen. Od správného načasování na mostě přes vznášející se balonky až k finálnímu aplausu diváků. Všem zúčastněným jsem velice vděčen za pomoc, bez nich by se to nikdy neuskutečnilo,“ dodal Lukáš. 

Video, které Radka sdílela na Facebooku, vidělo během několika dní více než 150 tisíc diváků. „Doufáme, že naše video bude inspirací pro ostatní páry, hlavně muže. Aby se nebáli vystoupit tímto veřejným způsobem a dostali svoji dívku do kolen. Ženy si musíme hýčkat a neustále je naplňovat pocitem, že jsou milovány,“ dodal nakonec Lukáš ostatním kuráž. Nezbývá než souhlasit a popřát Lukášovi a Radce, aby měli tak úžasný život, jaký byl jejich zásnubní den.

Fotogalerie
28 fotografií