Krátkosrstý výmarský ohař Charlie zažil v pondělí se svým páníčkem děsivou ranní procházku, která ho poznamenala nadosmrti. Podle slov jeho majitelky ho zatím neznámý pachatel zničehonic řízl do boku a utekl! „Pes šel s přítelem ven. Šel před ním 150 metrů. S tím klukem se jen míjeli. Pes mu nic neudělal. Byla to vteřina a najednou pes šel na zem,“ popsala pro Blesk.cz hrozivé napadení, ke kterému došlo mezi ulicemi Černická a V Úžlabině ve Strašnicích.

Jak je na tom Charlie?

Pachatel pejskovi způsobil obrovskou ránu na boku o rozměru 20 na 30 centimetrů. Nyní už je chlupáč po zdárné operaci. „Ránu už má zašitou. Dostal prášky na bolest a antibiotika,“ prozradila Kristýna, která je šťastná, že její mazlíček vůbec přežil.„Veterinář řekl, že pachatel musel použít skalpel,“ dodala pro Blesk.cz několik hodin po incidentu.

Jak to proběhlo?

Dle Kristýniných slov se její partner dal ihned do křiku v okamžiku, kdy u skoleného psa uviděl podezřelého člověka. V tu chvíli vzal pachatel nohy na rameny a z místa utekl. Vše se odehrálo v takové vzdálenosti a rychlosti, že se majitelům Charlieho nepovedlo muže identifikovat.

Svědci, ozvěte se!

Přijela tam pak paní s autem, zaparkovala a vystupovala s pejskem a s dítětem a zahlédla ho. Ale nevíme, kdo to byl. My jsme jeli hned na veterinu. Tu paní neznáme,“ svěřila Kristýna, že s očitou svědkyní ani nestihla promluvit. Právě proto se rozhodla celou událost zveřejnit na svém Facebooku, kde slibuje odměnu za dopadení pachatele. Svědkyni události vyzývá i policie, aby se ozvala na linku 158. 

„Psala mi také paní, co bydlí ve vedlejší ulici, že byla venku venčit taky a viděla podezřelého muže. Čas odpovídá, celý v černém, černé kalhoty, černý batoh a obličej byl světlý bez vousů a věk 30–33. Přítel ho viděl zezadu, výška 150 cm a štíhlá postava,“ prozradila nejnovější informace k případu.

Situace otřásla obyvateli městské části Prahy 10, včetně jejího starosty. Ten dokonce nabízí klíčovým svědkům finanční odměnu. „Případné informace vedoucí k usvědčení pachatele odměním ze svého částkou pět tisíc korun, protože sám mám pejska a dokážu si představit, jaká je to pro majitele těžká situace,“ napsal na Facebooku starosta Prahy 10 Vladimír Novák. Sama majitelka za informace vedoucí k dopadení pachatele nabízí deset tisíc korun.

Fotogalerie
3 fotografie