Dívka (19) spolu se svým kamarádem ve čtvrtek nad ránem posedávala na zídce u kyvadla na Letné, kde se mladí Pražané přes léto často a rádi scházejí. Během okamžiku ale došlo k neštěstí - zřítila se do osm metrů hluboké a půl metru široké šachty.
Dívka se k prohlubni zřejmě chtěla dostat cíleně, místo, kde se propadla a kde šachta ústí, je totiž běžně nepřístupné - na vrcholu několikametrové zdi pod obrovskou měděnou mísou. Tam se ale člověk jen tak nevměstná - musí jít po čtyřech nebo se plazit. „Skočila tam, protože jí dovnitř spadla kabelka,“ řekl Blesku svědek události. Na místě navíc ležely prázdné lahve od alkoholu, je tedy možné, že v pádu mohl sehrát roli.
 
Video
Video se připravuje ...

Dívka (19) se 16. srpna nad ránem zřítila do 8metrové šachty u kyvadla na Letné. Městská policie Praha

Její společník byl naštěstí pohotový a ihned zalarmoval muže, který nedaleko vyvážel kontejnery na bioodpad. Ten vše oznámil na linku pražských strážníků, již záhy dorazili na místo. S sebou si nesli lana, aby dívku mohli vyprostit, vystrašená žena ale ze dna propasti naříkala, že ji bolí hlava a záda. Na místo proto dorazili hasiči, kteří zraněnou nakonec vyprostili přes vrata vedoucí do prostor pod památníkem. Strážníci do jejich příjezdu s dívkou komunikovali a psychicky ji podporovali,“ svěřila mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Pak už si zraněnou dívku převzali do péče záchranáři. „19letou dívku, která byla při vědomí, ošetřili a s pohmožděnou páteří ji odvezli na jednotku intenzivní péče do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.
Fotogalerie
14 fotografií