Ještě ten večer měl Slovák Matej M. taneční vystoupení. Poté nasedl do bílého vozu, které podle jeho známých řídil mladý řidič Uberu, a společně odjeli. Doma na tanečníka čekala s pozdní večeří jeho přítelkyně. Místo něj ale přišlo hotové peklo. 

Muž, který řídil, totiž bílé auto převrátil na střechu na pražské magistrále. Matej utrpěl vážná zranění a ve voze zůstal zaklíněný. „Policisté museli nejprve zaklíněného muže dostat ven z vozu, aby mu mohli začít poskytovat první pomoc. Jelikož byl muž v bezvědomí a nedýchal, tak k jeho záchraně použili defibrilátor a postupovali podle jeho instrukcí,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Policistům se Mateje ještě podařilo přivést k životu a záchranáři ho pak převezli do Vojenské nemocnice. Jeho zranění ale byla natolik vážná, že jim i přes veškerou péči lékařů podlehl. Celým případem se nyní zabývají kriminalisté: „Ve věci byly nejprve zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Nyní je trestný čin překvalifikovaný jako ublížení na zdraví s následkem smrti,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. U řidiče byla zkouška na alkohol i drogy negativní.

Dojemný vzkaz do nebe

Matejova přítelkyně nejprve neměla tušení, proč se její milý opozdil. „Nikdy mi nebylo hůř. Tohle bude nejhorší noc v životě, když se bojíte, že váš blízký měl autonehodu nebo se stalo něco hrozného. Už zoufalost, že voláte na záchranku, jestli někoho nevezli s tímto jménem,“ psala o svých pocitech na instagramu.

Mladý tanečník Matej M. podlehl následkům vážné dopravní nehody.
Autor: Instagram

Noční můra se ale záhy potvrdila. „Odpočívej v pokoji, lásko moje. Navždycky tě budu mít ve svém srdci,“ poslala pak příteli dojemný vzkaz.  „Já na tebe nikdy nadosmrti nezapomenu a přijdu tam za pár let za tebou a budeme spolu v nebíčku tančit, smát se, milovat se, tak tam na mě počkej,“ napsala.

Fanoušci talentovaného tanečníka zaplavili jeho Instagram a Facebook vzkazy: „Upřímnou soustrast. Je smutný, že haj*lové zůstanou naživu, ale takovým hodným klukům s pozitivní energií vezme bůh život,“ napsala jeho kamarádka Sabina.

Další vyjádřili soustrast rodině a blízkému okolí: „Protancoval ses až do nebe. Odpočívej tam v pokoji. Celé rodině, příbuzným, kamarádům, kolegům a přítelkyni přeji mnoho sil k překonání tohoto období. Vyhasl zbytečně příliš mladý život takto pozitivně naladěného člověka,“ truchlí Elizabeth.

Fotogalerie
7 fotografií