Stáli uprostřed pěší zóny, kde proudí davy lidí. Je to krásné místo a auta tam prostě nemají co dělat,“ řekla napadená Blesk.cz. S tamějšími taxikáři se přitom nesetkala poprvé a výhružek a sprostých slov byla svědkem mnohokrát.

Řidiče z Mostecké jsem už jednou upozorňovala letos v květnu. Tehdy tam stála i městská policie, která s tím nic nedělala. Po mém požádání, aby odjel z pěší zóny, odjel na vyhrazené místo, na kterém teda taky neměl co dělat, ale co... Situace na Praze 1 mi prostě není jedno a nejsem typ člověka, který by sklopil zrak a šel dál,“ svěřila Pražanka, která v Praze 1 studovala a dnes i pracuje.

Jak to podle Amálie proběhlo?

„Pána jsem upozornila velmi slušně a musím říct, že mě hodně vyděsilo, jak to celé proběhlo. Vlastně jsem mu dala na vybranou: buď odjede, nebo můžu zavolat policii. Ani ve snu mě nenapadlo, že si mě dovolí praštit - ještě k tomu takovou silou,“ pokračovala.

Po mém požádání taxikář mlčky vystoupil a chytil mě, rychle jsem se mu vysmekla - už to jsem vůbec nečekala. Pak na mě začal sprostě řvát ‚Ty kun*o, co si to dovoluješ‘ apod. Pak ustoupil a vrazil mi facku, že jsem málem odlítla.“ V ten moment ji začali bránit kolemjdoucí. 

Jelikož byl útočník silnější než ona, na obranu se ani nezmohla. „Měla jsem štěstí, že tam procházel nějaký turista, který měl asi dva metry, a hnedka se mě s dalšími zastával.“ Než se však stačila nadechnout, taxikáři do auta nastoupili zákazníci a ten s radostí z místa odjel. „Ještě mi stačil sprostě říct, že nabírá.“

 

Video
Video se připravuje ...

V utery navečer v 18:38 mě napadl taxikář v Mostecký. Svalnatej, o hlavu větší, s agresivním výrazem. Facebook/ Amália P.

Výchovná facka

Taxikáře Patrika E., který měl ženu napadnout, jsme kontaktovali, ale komunikovat s námi nechtěl. Jeho vyprávění o incidentu si však můžete poslechnout z nahrávky zastupitele Petra Kučery, který tudy procházel o den později:

Pro Seznam Zprávy celý incident agresor okomentoval následovně . „Ona mi taky řekla něco sprostýho. Ona se otočila a řekla ‚kreténe‘. Takhle jsem ji chtěl chytit za ramena, aby se podívala na tu značku pěší zóny. Protože ona mi tvrdila, že jsem v pěší zóně. To začla řvát, řekla ještě, ať na ni nesahám. Ještě něco k mý sobě sprostýho, asi ‚č*ráku‘, já už si to nepamatuju. Neměl jsem, ale jenom jsem jí plácnul. To fakt byla jenom taková výchovná. Napadla mě slovně, tak to byl jenom moment,“ ospravedlňoval se taxikář.

Přestupek?

A co na to polcie? „Mohu potvrdit, že v úterý 24. července jsme přijali oznámení na linku 158 o údajném incidentu mezi mužem a ženou v Mostecké ulici. V současné době je celá událost prošetřována pro podezření z přestupku proti občanskému soužití. Věc bude v nejbližší době pravděpodobně předána příslušnému správnímu orgánu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Nad rámec tohoto zvýšeného dohledu od incidentu, který se zde stal, tuto oblast několikrát denně kontrolují taktéž autohlídky zajišťující linku tísňového volání,“ sdělila mluvčí městské policie Seifertová.

Fotogalerie
9 fotografií