Sportovci a sportovkyně v Praze se mají nač těšit. Zastupitelé hlavního města spolu s radními schválili celkovou sumu 232,66 milionů korun, která se rozdělí mezi jednotlivé sportovní granty. Ty porůznu navrhují opravy hřišť, údržbu sportovišť, jejich modernizaci i například výstavbu nové haly.

V Ďáblicích vyroste hala, v Satalicích opraví hřiště

Nejvyšší částku 15 milionů korun dostanou například klub SK Ďáblice na výstavbu multifunkční haly, nebo Spartak Praha na vybudování krytých atletických sektorů pro mládež v ulici Děkanská vinice. Tělovýchovná jednota Sportovní kluby Satalice obdrží 12,5 milionu na rekonstrukci povrchu fotbalového hřiště a povrchu 2 antukových tenisových kurtů. Na opravu hřiště ve sportovním areálu u Čimického háje půjde 9,5 milionu korun.

Částka půjde i na tenisový turnaj Prague Open

V rámci pořádání sportovních akcí dostane milion korun 1. ČLTK na 18. ročník tenisového turnaje Prague Open. Z nich zaplatí mimo jiné pronájmy sportovišť, propagaci nebo ceny pro účastníky. Stejnou částku dostane na pořádání turnaje Česká Muaythai Asociace. Peníze dostanou i cyklisté nebo ragbisté.