Letenská pláň se změní k nepoznání, tedy jen její část. Na místě, kde byla jen dlouhá cesta, křoviska a traviny, staví nyní město sportovně-rekreační areál. Ten nabídne dlouhý ovál na bruslení, kiosek, záchody a také fitness prvky.

Ježek v kleci

A právě fitness prvky jsou to, nad čím se Letenští v posledních týdnech podivují. „Netuší někdo, co to má být? Prolézačka, nebo něco na cvičení, nebo pseudoumění?“ podivoval se místní u dřevěné krychlové konstrukce, uvnitř níž se nachází železné tyče. „Jedná se o takzvanou prolézací kostku ježka, která je určena dětem od 3 do 14 let,“ vysvětluje mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Video
Video se připravuje ...

Jak fungují fitness prvky na Letné? Eva Fornálová

Chceme něco jiného

„Jestli tohle mají být ty zmiňované fitness prvky, tak je to fakt tristní! Pořád ve skrytu duše doufám, že tam vyroste něco, na čem by se dalo opravdu cvičit, ale obávám se, že marně,“ zoufá si Robert na sociálních sítích.

Jak už si sám Robert odpověděl, nic se měnit nebude. „Fitness prvky jsou určeny pro dospělé. Návod k použití je na infotabulích vedle prvků,“ vysvětluje Hofman ke zmiňovaným fitness prvkům. Jen tři z nich, dvě sestavy fitness prvků a dvě prolézací kostky, vyšly včetně instalace na 197 000 korun.

Na jaře zde dělníci zahájí další část výstavby, kdy vznikne centrální kiosek včetně veřejných toalet. Na podzim by měla navázat obnova další části parkových cest v návaznosti na inline okruh, a to na východním i západním konci dráhy.

Prohlédněte si fitness prvky i s instrukcemi, jak na ně, zblízka:

Fotogalerie
23 fotografií