Význam parkovacího automatu na cyklostezce moc lidí nechápe. Podle městské části Praha 7 je vysvětlení celkem jednoduché. Od 1. února v ní plánují rozšířit parkovací zóny. A právě na Nábřeží Kapitána Jaroše čekají na řidiče velké změny.

„V koordinaci s hlavním městem a Technickou správou komunikací je zde připravována úprava, která bude spočívat ve stažení provozu do jednoho pruhu. Na základě tohoto opatření zde vzniknou nová parkovací místa, která budou zařazena do systému zón placeného stání,“ popsal pro Blesk.cz místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský (SZ).

Video
Video se připravuje ...

Na Nábřeží Kapitána Jaroše stojí parkovací automat: Místa k parkování tam ale žádná nejsou Martina Neckářová

Zaparkují zde jak „přespolní“, tak pražští řidiči. „Parkovací místa budou určena pro krátkodobé parkování návštěvníků. Na základě fungování těchto zón v Praze 7 zde budou od 8 do 18 hodin parkovat návštěvníci a po ukončení provozu od 18 do 8 hodin mohou těchto míst využít i rezidenti pro večerní a noční parkování,“ doplnil dále Mirovský.

A co cyklisté?

Podle mluvčí TSK Barbory Liškové se ale milovníci jízdy na kolech nemusí bát, že by je opatření nějakým způsobem omezovalo. „Parkovací automat zde byl umístěn v předstihu, protože zde bude zřízeno 15 nových návštěvnických parkovacích míst. Provozu cyklistů se tato úprava nijak nedotkne,“ potvrdila.

Nejsou to jediné změny, které obyvatele této městské části čekají. Ve Vrbenského ulici, která vede okolo holešovického nádraží, ubude také jeden z jízdních pruhů a v něm vznikne 40 parkovacích míst. Pro návštěvníky Prahy 7 by mělo nově sloužit i parkoviště před Technickým muzeem na Letné. Tady nyní funguje hlídané parkoviště, které má v nájmu soukromý provozovatel. Smlouva s ním již byla vypovězena. Celkem by mělo od 1. února přibýt asi 200 parkovacích míst.
Fotogalerie
3 fotografie