Háčky se tu objevily v druhé polovině prosince ve formě rybářů nebo stojících figurek. Na zdi je kromě jiného napsáno „Nahoď – berou“, což je spojeno právě s chytáním ryb. Prozatím se však na místě množství kabátů neobjevilo. Podobné projekty ale fungují různě po Praze.

Na mnohých místech, například v Praze 6, se objevily v minulosti skříně, kam mohli lidé odkládat nepotřebné oblečení. Projekt »Daruj kabát«, který iniciovala Blanka Fröhlichová skrze facebookové stránky, se koná v této městské části už potřetí. Akce spočívá ve využití nepotřebného oblečení, které lidé schraňují doma a vědí, že je již dále nevyužijí.

Lidé bez domova, zvláště v zimních měsících, uvítají mikiny, kabáty, boty nebo rukavice. Samozřejmě jim přijde vhod i nějaká deka nebo spacák. „Jsem rád, že si takto mohu sám vybrat věci naprosto kdykoliv, aniž by mi někdo něco nutil a měl potřebu se se mnou vybavovat,“ vysvětlil dříve pro Blesk.cz bezdomovec Karel, který si vzal věci na ochranu proti chladnému počasí, u Národního divadla.
Fotogalerie
10 fotografií